Type to search

POLITIKA

Draxler VYBUCHOL: TAKTO sa pustil do Matoviča s Naďom a poslal im drsný odkaz!

Edita Silna
Edita Silna nov 06

Exminister školstva Juraj Draxler je rozhorčený z toho ako sa premiér Igor Matovič (OĽaNO) a minister obrany Jaroslav Naď zachovali ku dôchodcom


Dôchodcom, občanom nad 65 rokov, vláda a hlavne minister obrany Jaroslav Naď viackrát odkázali, že sa nemusia zúčastniť celoplošného testovanie. Obrovská časť dôchodcov sa tak preto testovať nešla.

 

„Lenže celé to „nemusíte ísť“ bola jedna kapitálna hlúposť. Na testovanie musel ísť každý, kto chcel po víkende chodiť normálne mimo domu. Druhá časť dôchodcov tento vládny trik pochopila. Ale povedali si, ok, nepôjdem na testovanie, no tak týždeň s obmedzeniami vydržím. Ak nezrušia to druhé kolo, možno sa otestovať dám, a budem mať pokoj, aj vychádzať budem môcť.“

 

Vláda ale nakoniec v stredu predĺžila zákaz vychádzania ľuďom bez testu na dva týždne, do 14. novembra. Zároveň ešte začiatkom týždňa zrušila testovanie v niektorých regiónoch.


„Takže títo ľudia ostanú doma zavretí dvakrát tak dlho, ako rátali. Ak si nepôjdu dať urobiť PCR test – ale jeho cena je pre mnohých dôchodcov naozaj značná, navyše, termíny sú väčšinou stále zaplnené,“ upozorňuje Draxler s tým, že toto rozhodnutie sa mnohých ľudí nesmierne dotklo.

„Kvôli tejto vláde žijeme v neustálom cirkuse oznámení a zmien oznámení a právnej neistote. Mnohí sa pýtate na to, čo ideme robiť. Znovu opakujem svoj záväzok: do konca roka spravíme sériu aktivít proti zotrvávaniu tejto vlády,“ dodáva v statuse s tým, že s vládou chce bojovať aj právnou cestou. „Nebudem robiť žiadne bezzubé protesty, ale cielené, čoraz tvrdšie opatrenia proti tejto vláde bezprávia,“ uzatvára.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak