Type to search

POLITIKA

Matovič s Čaputovou majú krízu: Politológ odhalil OBROVSKÝ problém!

Spoločné vystúpenie prezidentky a premiéra nemusí zďaleka znamenať koniec ich názorových sporov, domnieva sa politológ.


Podľa Matoviča médiá nafukujú rozpory, ktoré sú medzi hlavou štátu a premiérom. „Náš vzťah s pani prezidentkou považujem za konštruktívny,“ povedal. Prezidentka doplnila, že s Matovičom sú pravidelne v kontakte, a snažia sa svoje nezhody vždy okamžite riešiť. „Obaja si veľmi dobre uvedomujeme svoju povinnosť konštruktívne komunikovať v prospech krajiny,“ vyhlásila Čaputová.

 

Podobne vidí situáciu aj politológ Jozef Lenč. Matovičova reakcia podľa neho poukazuje na jeho mentálne nastavenie. „Je to istým spôsobom stereotypné zmýšľanie. Možno je to preto, že premiér Matovič v takomto svete vyrastal, a tak si tieto myšlienky osvojil,“ upozorňuje Lenč. Dodáva, že Matovičovo vyjadrovanie hovorí viac o jeho svete než o nastavení slovenskej politiky.


„Mnohí prirovnávajú Igora Matoviča k Donaldovi Trumpovi, najmä čo sa týka vyjadrovania. Premiér sa nespráva ako politik, ktorý si uvedomuje, že už nie je malý chlapec, a svet sa od jeho mladosti už niekde pohol. Veci, ktoré sa ešte nedávno tolerovali, v súčasnosti už nie sú dobré ani ako vtip, ani ako prirovnanie,“ myslí si Lenč.

 

Politóg taktiež upozorňuje, že spoločné vystúpenie prezidentky a premiéra nemusí zďaleka znamenať koniec ich názorových sporov. „Igor Matovič nezabúda. Najmä keď mu niekto stúpne na otlak. Najlepšie to ilustruje jeho vzťah s predsedom koaličnej SaS Richardom Sulíkom. Nevidím zatiaľ dôvod očakávať, že by to mohlo znamenať koniec akýchkoľvek konfliktov s prezidentkou,“ uzatvára Lenč.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak