Type to search

POLITIKA

Hlina UPOZORŇUJE Slovákov: TOTO Matovičova vláda totálne nezvládla!

Bývalý predseda mimoparlamentnej strany KDH Alojz Hlina v príspevku na sociálnej sieti upozorňuje na to, že hoci premiér Igor Matovič neraz hovorí o zavedení lockdownu, v prípade, že nepoklesne denný prírastok nakazených, lockdown prísnejší ako v niektorých iných krajinách podľa Hlinu Slováci zažívajú už dnes.


Podľa názoru Hlinu v médiách a celkovo v spoločnosti sa v poslednom čase „hore-dole šermuje“ rôznymi pojmami v súvislosti s pandémiou a viaceré veci je preto podľa neho potrebné uviesť na pravú mieru.

 

„Premiér sa nám vyhráža raz lockdownom, inokedy tvrdým lockdownom. Mali by sme si povedať, čo je čo. Čo je lockdown a čo je tvrdý lockdown. V zásade by sme si to mohli rozdeliť na tri stupne, podľa tvrdosti: po prvé, epidemiologické opatrenia, po druhé, lockdown a po tretie, tvrdý lockdown,“ kategorizuje opatrenia Alojz Hlina.


Vysvetlil, že najmenej prísnejší stupeň – epidemiologické opatrenia boli riešením v lete. „Nedostatočne sa odkomunikovali, zle sa komunikovali, respektíve sa odignorovali (povestné nevestičky). Tieto opatrenia už, žiaľ, v súčasnosti nestačia. Tieto opatrenia sme nezvládli, tu kompetentní zlyhali.“

 

„Náš premiér nám hrozí lockdownom. My však už prísny lockdown dávno máme a ani netušíme, kedy bude koniec. Ak chce premiér zaviesť plnokrvný tvrdý lockdown so zákazom chodiť do práce, tak to bude zlyhaním vlády a nie zlyhanie občanov,“ píše ďalej býbalý šéf kresťanských demokratov.

 

Uviedol, že ak k tvrdému lockdownu príde, nebudú podľa neho na vine ľudia, ale na vine bude „jednoznačne“ vláda a premiér. „Takže by som bol veľmi opatrný s tým vyhrážaním sa.“


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak