Type to search

SPRÁVY

Je toto KONIEC Matoviča?! TENTO plán má položiť súčasnú vládu

So zavedenými prísnymi bezpečnostnými opatreniami sa zdvíha čoraz väčšia vlna kritiky zo strany Slovákov, ktorí musia živiť svoje rodiny. Aj keď sú si vedomí vážnej situácie, účty sa kopia a mnohí sa dostávajú do finančných až existenčných problémov. Nádej vidia v petícií!


Pred pár dňami odštartovala petícia za odstúpenie premiéra Igora Matoviča z postu predsedu vlády SR. ,,Kto má plné zuby tých, ktorí nám vládnu, no robia skutky, ktoré Slovákom nijako nepomôžu, ba naopak, svojím konaním sa akoby smiali do tváre každého jedného,“ uvádza sa v poznámke pod petíciou.

 

Iniciatíva občanov je odôvodnená nevhodným správaním sa premiéra vzhľadom na jeho funkciu. Ďalším z dôvodov má byť zlyhanie v boji proti šíreniu koronavírusu a následnou ekonomickou krízou. Predsedovi strany OĽaNO je vyčítané aj neplnenie predvolebných a povolebných sľubov. Doteraz ju podpísalo viac ako 58-tisíc Slovákov.


Autorom petície je Juraj Draxler, ktorý bol v roku 2014 počas druhej ficovej vlády ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR. ,,Cieľom tejto petície je do 17. 11. 2020 vyzbierať 350-tisíc podpisov. Ak sa to podarí a Igor Matovič napriek tomu neodstúpi, táto iniciatíva sa zmení na iniciatívu za predčasné voľby,“ uvádza sa na záver, pričom Draxler chce dosiahnuť predčasné voľby v priebehu roka 2021.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak