Type to search

POLITIKA

Pellegrini chce položiť súčasnú vládu: TOTO Matoviča dostane na kolená!

Šéf strany Hlas-SD Peter Pellegrini vo štvrtok na tlačovom brifingu v parlamente ostro kritizoval zvolanie schôdze kvôli zákonu ministerstva zdravotníctva, ktorý upravuje legislatívu ohľadom plošného testovania a ktorý chce koalícia prerokovať v skrátenom konaní


Štvrtkové zasadnutie Národnej rady kvôli zákonu o verejnom zdraví z dielne ministra zdravotníctva Krajčího je podľa slov expremiéra Petra Pellegriniho „dôkazom neschopnosti ministra“. Pellegrini tvrdí, že záležitosti, ktoré sú predmetom novely sa mohli prerokovať na predošlej schôdzi. Minister Marek Krajčí by podľa Pellegriniho „už asi mal zo svojej stoličky odísť“.

 

Dodal, že má pochybnosti napríklad okolo toho, že minister navrhuje, aby testovanie mohli vykonávať aj študenti vrátane študentov zdravotníckych odborov na stredných školách. „Chceme sa len uistiť, či je tam klauzula, že to bude nad 18 rokov, pretože si nemyslím, že niekto, kto ešte ani nie je dospelý, sa môže niekomu druhému s prepáčením šprtať v nose a v nosohltane. Hádam, že až takí amatéri nie sú…“


Strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) spustí 17. novembra internetovú anketu, v ktorej sa bude ľudí pýtať, či súhlasia so skrátením volebného obdobia Národnej rady SR (NR SR). Ak sa na ich ankete zúčastní viac ľudí, ako hlasovalo v ankete hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) pred voľbami, a zároveň bude väčšina za skrátenie volebného obdobia, Hlas predloží do parlamentu návrh na takéto skrátenie. Rozhodnúť by sa tak malo o predčasných voľbách. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal expremiér a líder Hlasu Peter Pellegrini.

 

Dodal, že ak takýto návrh v parlamente nebude úspešný, strana poskytne všetky svoje kapacity na zbieranie podpisov v uliciach na vyhlásenie referenda.

 

Pellegrini zároveň povedal, že jeho strana nebude ľudí vyzývať, aby sa zúčastnili na zhromaždeniach 17. novembra, lebo by tak porušovali zákaz zhromažďovania. Navrhol, aby ľudia symbolicky zapálili sviečku v okne „ako hlas slobody na pamiatku boja za demokraciu, ktorú nám táto vláda postupne berie“.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak