Type to search

SPRÁVY

Černák má toho DOSŤ: Neuveríte, čo vytiahol na Matoviča a čo mu odkázal!

Edita Silna
Edita Silna nov 15

Po tlačovej konferencii premiéra Igora Matoviča sa stalo na Slovensku ústrednou témou celoplošné testovanie občanov. To prebiehalo počas minulých víkendov, pričom úvodné testy boli vykonané v najkrízovejších lokalitách Dolný Kubín, Námestovo, Tvdošín a Bardejov.


Ako premiér prezradil, posledné tri týždne pred testovaním sa s desiatkami kolegov venoval najväčšej logistickej operácii Slovenska, ktorá stála krajinu približne 43 miliónov eur. “Hlavné testovanie prebehne takto za 2 týždne, počas soboty a nedele. Oslovili sme Ozbrojené sily Slovenskej republiky, testovanie bude prebiehať spôsobom, ako sú ľudia zvyknutí chodiť voliť,” uviedol ohľadom plánovej akcie. K tej došlo v približne 6 000 volebných okrskoch a zabezpečovalo ju viac ako 40-tisíc ľudí.

 

“Celoplošné testovanie pri takomto stúpajúcom dennom počte pozitívnych je dobrým krokom, avšak iba v súčinnosti s testovaním na všetkých hraniciach, a to aspoň niekoľko dní až týždňov, aby sme si následne neimportovali nákazu zo zahraničia. Vždy je to lepšie ako LOCKDOWN,” vyjadril svoj názor z väzenia zrejme prostredníctvom inej osoby. kým prvotné slová doživotne odsúdeného muža sa s veľkým pochopením verejnosti nestretli, iba pred pár hodinami ho doplnil o ďalšiu myšlienku.


“Nehrám sa na žiadneho virológa a na chaotické správanie premiéra Matoviča mám tiež svoj názor. Mám ale tiež vonku blízkych ľudí, na ktorých zdraví mi záleží a nie je mi ľahostajný ani osud ďalších Slovákov, ktorí okrem ohrozenia zdravia každým dňom strácajú svojich blízkych, svoje vybudované firmy, podniky a prácu. Zastávam názor, že nie najšťastnejším aspektom súčasného života pri tejto pandémii je, keď odborníci, epidemiológovia a iní oznamujú svoje poznatky rýchlejšie ako ich spoločnosť dokáže prijať… Každý vládca by mal vzbudzovať prirodzený rešpekt a dôveru tak vo vzťahu k svojim spolupracovníkom ako aj k ľudu, ktorému vládne. Inak to bude len o chaose, ktorý si v tomto zložitom období nemôžeme dovoliť,” zakončil svoje vyjadrenie k predmetnej situácii Černák. A čo si o jeho slovách myslíte vy?


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak