Type to search

POLITIKA

Pellegrini obviňuje vládu a posliela jej TVRDÝ odkaz: “Matovič klame!”

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini sa neudržal! Na videu to natrel premiérovi Igorovi Matovičovi. Obvinil ho z klamania občanom aj krivenia zákonov.


“Predseda vlády si mýli Slovensko s hračkou, s ktorou si robí, čo chce,” upozorňoval Pellegrini na sociálnej sieti. Matovič si podľa neho občanov krajiny zamenil s pokusnými králikmi. “Tak ako všetci občania majú práva a povinnosti, týka sa to aj politikov vrátane vás ako predsedu vlády,”adresoval Matovičovi tvrdé slová.

 

Podľa Pellegriniho ani počas pandémie nemá právo na to, aby ohýbal zákony a obmedzoval základné ľudské práva. “Hlas – sociálna demokracia je rozhodnutý právne posúdiť spôsob vyhlásenia núdzového stavu o ďalších 90 dní,” oznámil politik s tým, že samotný Matovič tvrdí, že Slovensko je na tom epidemicky dobre.


“Odstavili ste expertov, stali ste sa jediným vykladačom vedy a odborné hlasy urážate ako na bežiacom páse. Každý, kto má iný názor než vy, je nepriateľom štátu,” pokračoval Pellegrini. Prekáža mu, že Matovič podľa neho ohýba fakty a klame verejnosť, že na ústupe pandémie má podiel celoplošné testovanie a nie zodpovednosť občanov.

 

Hlas-SD okrem toho žiada vládu, aby zverejnila presný zoznam pravidiel platiaci do konca tohto roka. Od vlády taktiež  žiada, aby pretestovala všetkých pozitívne otestovaných ľudí PCR testami. Dôvodom sú podľa Pellegriniho nepresné antigénové testy, ktoré ľudí držia uväznených doma.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak