Type to search

POLITIKA

Kotleba tvrdou ranou ROZMETAL Matovičovu vládu: “Zobrali nám našu dôstojnosť!”

Edita Silna
Edita Silna nov 20


Marian Kotleba si na proteste 17.novembra 2020 v Bratislava získal dav, kde boli tisíce ľudí.

 

Šéf ĽSNS sa pýtal, kde sú herci a umelci, ktorí v minulosti podporovali opozičné protesty. Na proteste ich tam však vidieť nebolo. Vládu označil za fašistickú a najväčší fašista podľa neho býva v Trnave. Podľa Kotlebu sa ľudia stretli v boji proti skutočnému fašizmu. Neskôr dav skandoval spolu s Kotlebom heslá ako “slobodu si nedáme” a “Matovič je vírus”.


“A keď si uvedomíme, čo sa za tento rok stalo, tak je naše toto zhromaždenie to najmenej, čo sme pre Slovensko mohli a mali urobiť. Najprv nám zničili Veľkú noc, potom nám Matovič zobral Dušičky, aby sme nemohli prísť na hroby vlastných predkov a chcú nám zobrať aj Vianoce. A to všetko len pre to, aby nám zobrali našu dôstojnosť,” hovorí Kotleba. “Slovensko si nedáme,” skandoval šéf ĽSNS s protestujúcimi občanmi. “Začali ľuďom brať prácu, začali ľuďom brať obživu, začali ľuďom brať výplaty, aby nám zobrali možnosť pokojne žiť,” pokračoval.

 

Kotleba ďalej spomenul aj zadržanie poslanca Andreja Medveckého, ktorého odviedli policajný ťažkoodenci. Medvecký podľa polície neuposlúchol výzvy verejného činiteľa a preto bol zadržaný. Dav začal skandovať “gestapo gestapo”.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak