Type to search

POLITIKA

Fico ZNEMOŽNIL Remišovú na plnej čiare: TENTO odkaz vicepremiérka nerozdýcha!

V televíznych diskusiách sa pravidelne stretávajú dva tábory politických brehov a dnes to nebola výnimka. Diváci sa dnes dívali na ostrý duel predsedu Smeru Roberta Fica a vicepremiérky Veroniky Remišovej a predsedníčky Za ľudí. Už zostava diskusie sľubovala ostrý súboj, ktorý skutočne prišiel. Na pretras prišla téma voľby generálneho prokurátora či testovanie.


V koalícii ešte nie je dohoda na kandidátovi na generálneho prokurátora. Prioritou je, aby sa strany dohodli čo najskôr. V diskusnej relácii TA3 V politike to povedala predsedníčka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová. Fico vyhlásil, že všetci poslanci strany sa na voľbe plánujú zúčastniť, ale pravdepodobne sa pri voľbe zdržia. Dodal, že do úvahy možno ešte prichádzajú traja kandidáti, ktorých by mohli podporiť. Kritizoval napríklad Tomáša Honza a Juraja Klimenta.

 

Za ľudí chce, aby bol kandidát nevydierateľný a aby mal ochotu robiť potrebné reformy na prokuratúre. Fico hovorí o politizácii voľby.  “Všetci kandidáti na generálneho prokurátora majú blízko k vládnej koalícii,” reagoval Fico počas debaty na tému voľby generálnych prokurátorov. “Ja rešpektujem, že ste vyštudovali bábkoherectvo a teraz rozhodujete o miliónoch,” povedal Fico uprostred diskusie, pričom Remišová len krútila hlavou.


“Mnohí ľudia sedia vo väzbe nezákonne,” povedal Fico s tým, že väzba exšéfa polície Tibora Gašpara a špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika je čisto politická vec. Niektorí policajti či prokurátori podľa neho porušujú zákon. Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská je vo väzbe nezmyselne trápená, myslí si šéf Smeru-SD. Zopakoval, že agendu, ktorú s ňou riešil, si riadne plnila.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak