Type to search

POLITIKA

Matovič sa pustil do Čaputovej a hovorí o MŔTVYCH: Prezidentke poslal OSTRÝ odkaz!

Premiér Igor Matovič dnes diskutoval v relácii Sobotné dialógy, kde sa vyjadril k otváraniu škôl, voľbe generálneho prokurátora aj zatýkaniu osôb blízkych strane Smer.


Premiér Igor Matovič dnes diskutoval v politickej relácii Sobotné dialógy. Reagoval aj na aktuálnu voľbu generálneho prokurátora, ktorým sa po vymenovaní prezidentkou stane Maroš Žilinka. Podľa Igora Matoviča bolo veľmi dôležité, aby vzhľadom na aktuálnu situáciu a zatýkanie vysokopostavených ľudí v štáte bola dohoda na generálnom prokurátorovi v koalícii.

 

Matovič vylučuje, že by sa deti stávali rukojemníkmi koaličných hádok a pokračoval v kritizovaní plánu rezortu školstva, ktorý navrhoval pretestovať 70 % žiakov. Branislav Gröhling nešpecifikoval, ktorých 70 % by mali testovať a Matovičovi vraj ľudia písali, že sa boja, že ich deti budú v triede s netestovanými.


Premiér Igor Matovič povedal, že má informáciu, že včera zomrel na vírus človek, ktorý sa 17. novembra na protestoch proti opatreniam nakazil. „Bol si proti mne zakričať a dnes je mŕtvy,“ povedal premiér.

 

Hlúposť je podľa neho aj to, aby bolo celoplošné testovanie dobrovoľné. „Musíme mať odvahu povedať odborníkom – pozor, tu sa mýlite,“ dodal premiér. V tejto súvislosti kritizoval Igor Matovič aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. „Nech sa postaví pred kamery a povie, že tým, že spochybňujeme testovanie, budeme musieť mať zavreté obchody,“ dodal.

 

Podľa premiéra môžu aj Fico, Pellegrini, Remišová a ďalší za to, že už plošné testovanie nebude fungovať, lebo hlásajú, že by malo byť dobrovoľné. „Nebudem cikať proti pani prezidentke,“ dodal s tým, že máme už len dve možnosti – celoplošné testovanie alebo vianočný lockdown.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak