Type to search

POLITIKA

Čaputová VYPENILA a spustila ostrú PAĽBU na Matoviča: Mal by ODSTÚPIŤ!

Edita Silna
Edita Silna dec 07

Prezidentka Zuzana Čaputová komentovala, ako premiér Igor Matovič a jeho vláda manažuje riešenie pandémie.


Vyjadrila sa v relácii Braňa na rádiu. Podľa prezidentky by mal Matovič zvážiť, či neprenechá manažovanie krízy spôsobenej pandémiou inému členovi vlády. Podľa Čaputovej chýba Slovensku jasný plán. „Za takýto plán sa postavím, ale ťažko môžem stáť za vládou, keď je tu chaos,“ vyjadrila sa.

Rukojemníkmi situácie, ktorú sprevádza zmätok okolo otvárania škôl, sú podľa prezidentky deti. ,,V iných krajinách sú školy posledné, čo sa zatvára a prvé, čo sa otvára,” porovnáva a volá po jednotnom postupe pre všetky školy.


Čaputová povedala, že cíti tlak na svoju osobu a čelí prosbám, ale aj vyhrážkam, aby vymenila vládu. ,,To nie je v kompetencii prezidenta, čo ale môžem, je otvorene pomenovať situáciu,” komentovala. Chýba jej racionálny a vecný postup, ktorý by vychádzal z vedeckého poznania.

 

,,Vnímam, že premiér nás stavie pred falošnú dilemu, že iba lockdown, alebo celoplošné testovanie,” povedala.

 

,,Je kritické obdobie, ľudia sú unavení, frustrovaní,” reagovala, v čom vidí príčinu vzniku referenda o predčasných voľbách.  ,,Môj pohľad na fungovanie vlády nie je čierno-biely,” povedala Čaputová s tým, že vláda sa chopila fungovania v ťažkej situácii a je aj veľa vecí, ktoré prezidentka vníma pozitívne.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak