Type to search

POLITIKA

Matovič sa ZRÚTIL a ukázal svoju slabosť: Dokedy TOTO môže vydržať?!

Ono, už posledné dni vyzerali tak, že bude obrovský chaos. No a aj je, vianočný zázrak neprišiel.


Kľúčoví politici v riadení pandémie sa posledný týždeň záhadne vyparili, lebo však kto by chcel celému štátu oznamovať, že sa chystajú pokaziť Vianoce pravidlami. Potrebnými, ale zároveň tými, ktoré už všetkých hnevajú a frustrujú. Pre mnoho dôvodov – nemáme jasný a fungujúci systém, verejné hádky politikov pripomínajú škôlku, veríme každému hoaxu, ktorý sa objaví na internete, dochádzajú peniaze a prichádzame o robotu… takto by som mohol pokračovať veľmi, veľmi dlho.
 
Keď bolo treba povoliť svadby, premiér Igor Matovič rečnil desiatky minút. Teraz ho akosi týždeň nebolo. No, bohužiaľ, sme sa dočkali pár vyjadrení.


Najskôr včera, po „akoželockdowne“ s milión výnimkami, sa v krátkosti vyjadril k novým opatreniam. Najskôr ale nechcel, no nakoniec sa z ničoho nič objavil a na pár otázok novinárom odpovedal. Ponadával si na ministra Richarda Sulíka, na prezidentku Zuzanu Čaputovú a vlastne na všetkých, že to je ich chyba, lebo keby sa testovalo, ako chcel on, tak by všetko bolo v poriadku. A že je mu, samozrejme, vnútorne zle z toho, že nás čaká lockdown a on to tak nechcel.

 

Niečo ešte večer porozprával v televízii, no bolo jasné, že si hryzie do jazyka. Nakoniec sme sa, žiaľ, dočkali a premiér sa vyrozprával v polhodinke v relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo hneď na druhý deň. Premiér opäť útočil na ministra Sulíka a aj na prezidentku, čo sa dalo čakať, túto pesničku sme už počuli. Postupne sa v rozhovore ale vybičovali emócie, premiér sa pravdepodobne rozplakal, nadával na Fica, Sulíka a bedákal, aké je všetko strašné. V jeden moment sa ho dokonca moderátor Závodský opýtal, či nie je precitlivený.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak