Type to search

POLITIKA

Sulík OTVORENE o demisii: Matovičovi a Pellegrinimu poslal zarážajúci odkaz!

Edita Silna
Edita Silna dec 23

Minister hospodárstva Richard Sulík sa ako hosť relácie vyjadroval na adresu premiéra Igora Matoviča a úprimnými názormi rozhodne nešetril. Okrem riešenia výzvy na svoju hlavu podať do Vianoc demisiu sa v relácií rozoberali aj iné konflikty a celkový názor ministra hospodárstva na situáciu ohľadom pandemických opatrení.


Koaličný partneri Matovič a Sulík už od polovice októbra nenachádzajú súlad v rozhodovaní o opatreniach spojených s pandémiou, pričom premiér vyzval Sulíka k demisii. “Nie, neplánujem ju podávať,” povedal jasne minister hospodárstva. “Ja som si už na toto zvykol a toto je najlepšie že ignormód a potom to funguje celkom dobre.”

 

Sulík popísal, kde pramení začiatok nezhôd v koalícií: “Tento aktuálny konflikt začal v polke októbra, kedy museli zatvoriť všetky reštaurácie. On to veľmi dobre vie, že ja si poviem svoj názor… Ja nebudem predsa skákať ako on píska. Nebudem predsa súhlasiť so sebeväčšou absurdnosťou,” prezentuje sa Sulík.


Napätá situácia v koalícií však nepôsobí pred verejnosťou dobre a vo svoj prospech tieto konflikty využíva najmä opozícia. “Fico s Pellegrinim nech šúchajú nožičkami, kto chce biť, palicu si nájde. Tak nemali by toto, mali by iné,” hodnotí situáciu Sulík. S vianočným lockdownom minister hospodárstva súhlasí a jeho spustenie považuje za správny krok. Antigénové testy by mali byť obstarané do 7. januára a ich použitie považuje líder strany SaS v najrizikovejších oblastiach za potrebné.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak