Type to search

POLITIKA

Pellegrini ťahá s Ficom za jeden povraz: Neuveríte, čo na nich vytiahol Matovič!

Predseda strany Smer-SD Róbert Fico a predseda Hlasu Peter Pellegrini sa s vedením pandémie koronavírusu nestotožňujú. Ostro kritizujú mnohé nariadenia a opatrenia, pričom sa verejne prihovárajú aj verejosti s cieľom viaceré kroky koalície znevážiť. Pellegrini dokonca vyzval Mikasa k odchodu z funkcie, Fico zas poslancom hrozí mnohoročným väzením. Matovič má však k ich prejavom jasné vysvetlenie!


Za posledných pár dní sa toho v spojitosti s pandémiou na Slovensku udialo skutočne mnoho. Okrem prvej vakcinácie, ktorú niektorí ľudia považujú za nedôveryhodné divadlo na kameru, sa v pondelok konala aj mimoriadna schôdza parlamentu. Tej sa vďaka urgentne upravenej vyhláške Jána Mikasa mohli zúčastniť aj pozitívne testovaní poslanci, čo si vyslúžilo aj poriadnu vlnu kritiky.


Peter Pellegrini a Róbert Fico sa nestránia a k situácii vyjadrujú svoj nesúhlasný postoj. Premiér Igor Matovič v tom má však jasno a o ich údajnej stratégií informuje, ako inak, na sociálnej sieti. “Prečo? Lebo celých 9 mesiacov im ide len o to, aby na Slovensku bolo čo najhoršie v duchu – čím horšie, tým lepšie pre ich percentá … Čo tam po životoch a zdraví! Teraz, v čase, keď máme v nemocniciach 2 700 ľudí, blúznia, že núdzový stav Slovensko vôbec nepotrebuje. Čo tam po tom, že Ficova Pellerína ho na jar vyhlásila, keď v nemocniciach bolo pacientov 0 (nula) a dokopy sme mali 16 (pozitívnych),” vyjadruje presvedčenie premiér. Ako zároveň uviedol, núdzový stav má byť nápomocný predovšetkým v otázke zdravotníctva, ktoré je v období pandémie koronavírusu kľúčové.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak