Type to search

POLITIKA

Väzeň Kajínek ukázal prstom: TENTO človek môže za smrť Lučanského!

K šokujúcej téme pokusu o samovraždu Milana Lučanského sa vyjadril aj “slávny” kriminálnik Jiří Kajínek. Jeho príbehy z kriminálnej činnosti, neskoršej dvojnásobnej vraždy a pokusu o vraždu boli spojené s útekmi z väzby vo filme Kajínek. Vďaka milosti udelenej Milošom Zemanom je už takmer štyri roky na slobode. Za mrežami strávil desaťročia, preto dobre vie, ako to vo väzení funguje a na samovraždu Lučanského má z tohto hľadiska jasný názor. 


Kto môže za samovražedný akt bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského? Stal sa obeťou vyhrážok alebo ho škriabalo svedomie? Neuniesol fakt, že sa dostal za mreže, či si ho podala za zatvorenými mrežami polícia? SMER-SD ukazuje prstom na Matoviča, ten zas tvrdí, že tento čin pomohol mafii. Na povrch sa vynárajú neuveriteľné otázky, ktoré v dnešných dňoch otriasajú Slovenskom.

 

Jiří Kajínek sa vo videu prihovára verejnosti o praktikách väzenských zariadení a tvrdí, že z hľadiska stráženia a kontrolovania obvinených sa tomuto činu nedalo zabrániť. Kajínek uvádza, že ten, kto sa sám rozhodne pre samovraždu, si to zariadi, nakoľko “za zadkom väzňa” sa nedá sedieť 24 hodín. Podľa neho si stačí počkať na bežnú kontrolu a akt spáchať hneď po nej. V tomto prípade by ani obhliadky v 20-minútovom intervale činu nezabránili. Kajínek si preto zo svojich mnohoročných skúseností za mrežami myslí, že chyba na strane väzenskej stráže nebola.


“Keď chce zomrieť nejaký väzeň a novinári a ľudia, ktorí tomu až tak moc nerozumejú začnú kričať- väzenská služba, čo robila, ako to, že tomu nezabránila… Tu sa musím väzenskej služby skutočne zastať… Nemôže zabrániť skutočnému pokusu o samovraždu. Ak niekto chce tento čin spáchať, chce zomrieť, tak väzenská služba tomu nikdy nezabráni, to proste nejde,” hodnotí situáciu Kajínek.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak