Type to search

POLITIKA

Matovič a jeho vláda je v koncoch: Slovensko sa dá zachrániť len TAKTO!

Edita Silna
Edita Silna jan 02

Na Slovensku momentálne platí prísny lockdown, ktorý povoľuje občanom stretávať sa výhradne v tzv. bublinách. Pokiaľ práve nemáte namierené do obchodu, práce či na lyžiarsky svah, navštevovať sa priamo v príbytkoch môžete len s jednou ďalšou domácnosťou. Ako sa však zdá, aj toto pravidlo sa zmení už úderom polnoci!


Kým vianočné sviatky prebiehali na Slovensku so značnými obmedzeniami, inak tomu nebude ani pri oslavách roka 2021. Ako informoval Igor Matovič prostredníctvom sociálnej siete Facebook, vláda bude mať dnes o 15:00 mimoriadne zasadnutie, kde budú prijaté nové bezpečnostné opatrenia. Nakoľko sa situácia v krajine nezlepšuje a denne sú zaznamenané tisícky nových pacientov či úmrtí na koronavírus, od polnoci by mal v krajine platiť úplný lockdown.

 

„Testy, ako inak, nakúpené už 5-ty týždeň nie sú. Zostáva nám preto, bohužiaľ, len lockdown, respektíve jeho sprísnenie,“ informuje Matovič, pričom dodáva, že niektoré pravidlá začnú platiť od Nového roka, iné v nasledujúcich dňoch. “Najzásadnejšie z nich je zrušenie akýchkoľvek domácich návštev, t.j. vytváranie akýchkoľvek tzv. bublín bude zrušené,“ uvádza premiér.


Ako tiež priblížil, práve stretávanie sa v domácnostiach má byť dnes najzásadnejším epidemiologickým problémom, nakoľko ľudia chodia po návštevách “krížom-krážom”. “Nemocnice kolabujú. Masovo v nich pribúdajú starí rodičia, ktorých prišli na sviatky deti navštíviť. Bohužiaľ, aj s neželaným darčekom. PROSÍM VÁS, vzhľadom na absolútne vyčerpaných zdravotníkov v nemocniciach, OSTAŇTE TAM, KDE STE a zrušte akékoľvek plány na dnešné bujaré oslavy s ľuďmi mimo vašej domácnosti. Ide doslova o život,” apeluje na Slovákov premiér, ktorý dodáva, že tento boj nie je o ňom, ale o našej schopnosti bojovať za zdravie a život.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak