Type to search

POLITIKA

Fico TVRDO útočí na Matovičovu vládu: TENTO odkaz bude Kolíkovú mrzieť!

Edita Silna
Edita Silna jan 05

Robert Fico (Smer-SD) kritizuje ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí) za spôsob, akým informuje o prípade bývalého policajného prezidenta Milana Lučasnkého. Podľa jeho slov prejavuje emócie „ako strúhadlo na mrkvu“


„Po tom, ako komunikuje tragédiu generála Lučanského zahalenú radom tajomstiev, začínam mať vážne výhrady aj k jej osobnostnej výbave,“ uviedol Fico v pondelok na sociálnej sieti v reakcii na tlačovku Kolíkovej.

 

„O smrti generála Lučanského hovorí bez prejavenia elementárnej štipky emócie, ktorá by sa v takýchto vážnych situáciách od ženy prirodzene očakávala. Nazývať generála Lučanského po smrti obvineným alebo ho nazývať len púhym priezviskom, môže len žena, ktorá má emóciu ako strúhadlo na mrkvu,“ pokračuje.


Fico pripomenul, že Lučanský má veľké zásluhy v boji proti mafii. „Pani Kolíková neznevažujte príbeh generála Lučanského, ďalej sa nestrápňujte a čo najrýchlejšie odíďte z funkcie ministerky,“ odkázal na záver ministerke.

 

K správaniu ministerky sa vyjadril aj poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD). Toho zarazilo, ako Kolíková hovorila o Milanovi Lučanskom a jeho rodine. „V jednej vete povedala, že sa k prípadu z úcty k rodine nebude vyjadrovať a vraj to nechce na rozdiel od iných politizovať – a potom vyblafne, že Milan Lučanský si vyhodnotil dôkaznú situáciu a nechcel prísť o majetok, a preto spáchal samovraždu. Hyenizmus. Čistý hyenizmus.“


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak