Type to search

POLITIKA

Pellegrini uštedril vláde poriadne ostrú LEKCIU: Ukončime toto trápenie!

Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini sa pred Úradom vlády obul do premiéra Igora Matoviča (OĽaNO).  Kritizoval najmä prístup vlády k riešeniu pandémie, ale aj konflikt medzi premiérom a jeho ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS).


“Tento človek sabotuje všetko, čo sa na Slovensku robiť má, je niekde zalezený a všetko chce zvaliť na Sulíka a pripisuje mu tisíce obetí, ktoré na Slovensku ešte len budú, je to niečo nehorázne,” povedal Pellegrini.

 

“Chápem, že sa mu pred kamery chodí ťažko, lebo za posledné mesiace spravil veľa chýb.” Spomenul premiérovu účasť na svadbe zo začiatku septembra, počas ktorej nemal nasadené rúško, aj jeho ústupok nevestám v súvislosti s obmedzením počtu hostí na svadbách a známe “nevesty, dobre bude”.


Zariadiť nákup antigénnych testov Matovič od Sulíka žiadal v novembri, pred plánovaným ďalším kolom plošného testovania, ktoré sa však neuskutočnilo. Ich dodávku nakoniec zabezpečí, ako aj v prvom kole testovania, trnavská firma Eurolab Lambda, ktorú opozícia spájala s premiérom Matovičom.

 

Pellegrini spomenul aj problém týkajúci sa vicepremiéra Štefana Holého (Sme rodina), ktorý tajil, či prišiel z Veľkej Británie s negatívnym PCR testom tak, ako to vyžadovali pravidlá.  “Garantujem vám, že nebol na žiadnom teste, lebo by nám ho už ukázal,” tvrdí Pellegrini.  V súvislosti s Holým chce Hlas podať trestné oznámenie za trestný čin šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby. Do piatku tohto týždňa tiež strana predloží návrh zákona na skrátenie volebného obdobia tejto vlády. “Aby sme dali poslanom možnosť ukončiť toto trápenie a aby sme zbytočne nemuseli organizovať referendum,” uzavrel Pellegrini.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak