Type to search

POLITIKA

Matovičov protiútok: Drsná NAKLADAČKA Pellegrinimu otriasla celým Hlasom!

Mimoparlamentná strana Hlas-SD podá v najbližších dňoch trestné oznámenie na premiéra Igora Matoviča (OĽANO) a členov vlády.


Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Peter Pellegrini. Strana má podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa i trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby. Premiér podľa Pellegriniho nerešpektuje a mení odporúčania iných orgánov, a preto mohol tiež porušiť paragraf Trestného zákona, ktorý hovorí o marení úlohy verejným činiteľom.
 

Zneužívanie právomoci verejného činiteľa spája Pellegrini s tým, že z otvorených lyžiarskych stredísk benefitoval podľa neho predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Hovoril o podozrení z účelového upravovania opatrení v prospech ľudí, ktorým ostali otvorené prevádzky.


Členovia vlády mohli podľa Hlasu-SD spáchať aj trestný čin šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby. Ohrozením mohol byť podľa Pellegriniho vicepremiér pre legislatívu Štefan Holý (Sme rodina), ktorý po návrate z Veľkej Británie nedostatočne vysvetlil, či dodržal opatrenia a či sa testoval na ochorenie. Následne potvrdili nákazu viacerí členovia vlády.

 

Premiér v reakcii uviedol, že ho názory Pellegriniho nezaujímajú. Zopakoval, že za vlád Smeru-SD, ktorého bol Pellegrini súčasťou, sa systematicky rozkrádalo zdravotníctvo. Dodal tiež, že ľudia okolo Pellegriniho kritizovali opatrenia. “Moralizovanie” z ich strany preto považuje Matovič za absurdné.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak