Type to search

POLITIKA

Pellegriniho zadné vrátka: Vládu so Smerom ešte nevylúčil! Naším súperom je vládna koalícia

Vznikom strany Hlas – sociálna demokracia sa prekreslila opozičná mapa. Vyhlásil to líder strany a expremiér Peter Pellegrini. Nepovedal, či by si vedel po prípadných predčasných voľbách predstaviť spoločnú vládu so Smerom-SD.


„O tom, s kým by sme išli do koalície, rozhodnú vo voľbách voliči. Tí rozdajú karty, aké možnosti prichádzajú do úvahy,” uviedol. Zo spolupráce vylúčil ĽSNS a každého, kto by ich do prípadnej koalície ťahal.

 

„Naším politickým súperom je vládna koalícia, ktorá doslova pácha svojím amatérizmom a nekompetentnosťou škody na Slovensku. V opozícii si partnerov nevyberáte, ale musím povedať, že z politickej spolupráce sme z hodnotových dôvodov vyčlenili kotlebovcov,” uviedol Pellegrini pre TASR.


Dodal, že s nezaradenými poslancami Národnej rady (NR) SR pôsobiacimi v jeho strane sú pripravení participovať na zmysluplných opozičných návrhoch.

 

Vyrušuje ho však „forma opozičného dialógu z jednej strany, postaveného na konfrontácii a niekedy urážkach”. To podľa neho nie je cesta k spolupráci, ale, naopak, hlboké nepochopenie toho, kto je politickým súperom.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak