Type to search

POLITIKA

Matovič sa zaplietol do vlastnej pavučiny: Nočná mora nášho premiéra sa naplnila!

Sedem dní pred celoplošným skríningom, do ktorého majú byť zapletené desaťtisíce ľudí, nikto netuší, ako to bude vyzerať.


Vláda, ktorá to mala rozoberať ešte v stredu, sa však venovala najmä tomu, či zavádzal Richard Sulík (52), keď hovoril, že je proti celoplošnému testovaniu. Náhradný termín si stanovili na štvrtok, no vláda napokon krátko pred tým oznámila, že nič nebude. Podľa zákulisných informácií sa mali proti celoplošnému testovaniu postaviť už všetci Matovičovi koaliční partneri.
 
Matovič ešte v stredu večer presviedčal, že testovať sa bude a bude to jeho zámerom pretlačiť cez vládu. Chcel, aby to vyzeralo rovnako ako pri prvom celoplošnom testovaní vlani v novembri, keď sa antigénovými testmi vytieralo najskôr celé Slovensko a tí, ktorí nemali potvrdenie o negatívnom výsledku, museli sedieť doma. Tvrdil, že to malo byť schválené už v stredu.

 

„Čo mám povedať, že dnešný deň sme zabili hľadaním pravdy? Áno, už dnes mali byť tieto veci na vláde schválené,“ povedal premiér. Proti nemu sa už skôr počas týždňa vzopreli v stranách SaS a Za ľudí. Veronika Remišová hovorila, že „testovanie treba používať efektívne, účelne, tam, kde má najväčší dosah a splní účel“. Richard Sulík konštatoval to isté. „V celoplošnom testovaní na území celého Slovenska nevidíme žiaden zmysel,“ informuje Sulík, podľa ktorého by šlo o mrhanie.

 

Význam vidí len v testovaní najviac zamorených okresov. Štvrtkové zasadnutie vlády, ktoré bolo naplánované na 11.00, sa náhle pár minút predtým zrušilo. Z Úradu vlády prišla stručná informácia o tom, že „z organizačných dôvodov sa posúva“. Oficiálne informácie, prečo sa tak stalo, neprišli. Bolo to pritom len krátko nato, čo otvorene vystúpil Sulík a označil premiéra za klamára. Podľa zdroja Nového Času sa však rokovanie vlády malo posúvať aj preto, že chýbali niektorí ministri za OĽaNO, no dôležitejšie je to, že sa v koalícii nezhodli na ďalšom postupe, čo sa týka testovania. Proti celoplošnému skríningu mali náhle byť aj v Sme rodina.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak