Type to search

POLITIKA

Pellegrini to plánuje celé ukončiť: Neuveríte, ako chce Naď ODSTAVIŤ expremiéra!

Bývalý premiér Peter Pellegrini v posledných týždňoch zmenil rétoriku a na adresu súčasnej vlády sa vyjadruje čoraz viac kritickejšie. Otvorenie hovorí o predčasných voľbách, ktoré by prijal už o pár mesiacov. Dokonca podnikol prvé kroky k referendu!


Predseda strany Hlas-SD sa vôbec netají tým, že bojuje za predčasné voľby, ku ktorým sa pravidelne vyjadruje v politických reláciách či na sociálnej sieti. ,,Ak sa vláda napriek odporúčaniam odborníkov rozhodne ísť cestou celoplošného povinného testovania, len aby uspokojila obsesiu pána premiéra, HLAS-sociálna demokracia začne počas tohto testovania zbierať podpisy za vypísanie referenda o predčasných voľbách,“ avizoval Pellegrini pred rokovaním poslancov.

 

Vláda napokon schválila kombináciu lockdownu s rozsiahlym testovaním, ktoré je prezentované ako celoslovenský skríning. Zdá sa, že expremiérovi došla trpezlivosť. ,,Vláda nezvládla boj s pandémiou a je zodpovedná za tisícky mŕtvych a miliardové škody. Jediným riešením pre Slovensko sú predčasné parlamentné voľby. Preto sme dnes navrhli vytvorenie spoločného petičného výboru pre referendum o predčasných voľbách,“ informoval politik občanov.

 

Plán bývalého smeráka zaujal aj Slováka Martina, ktorý sa svoju otázku rozhodol položiť priamo ministrovi obrany. ,,…čo plánujete robiť s tým, že Pellegrini bude robiť na odberných miestach referendum na odvolanie vlády? Lebo tým pádom tí, čo tam budú s papiermi a perom, budú bližšie ako 2 metre, keďže to ľudia budú musieť podpísať, a rovnako zrejme budú používať 1 pero. Takže šírenie nákazy ako lusk,“ zanechal odkaz Jaroslavovi Naďovi. ,,Áno, polícia by mala zasiahnuť, pôjde o porušenie platného uznesenia,“ zareagoval minister.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak