Type to search

POLITIKA

Fico UZEMNIL Pellegriniho: Neuveríte, ako upratal expremiéra! TOTO nerozdýcha

Referendum a prípadné predčasné voľby opoziční politici skloňujú čoraz častejšie. Zobrať si pod patronát celú túto náročnú operáciu chcel expremiér Peter Pellegrini (45), ten však podľa všetkého poriadne narazil. Jeho plán, súčasťou ktorého bolo vytvorenie spoločného petičného výboru na referendum, v priamom prenose vysmiali jeho politickí súperi na čele s Robertom Ficom (56).


To, že sa snaží Peter Pellegrini a politici z jeho okolia dosiahnuť na Slovensku predčasné voľby, nie je žiadnym tajomstvom. Tejto téme sa venuje podľa všetkého čoraz viac, čo potvrdil aj ostatnú nedeľu v diskusnej relácii Tv Markíza Na telo. Tam priznal, že ak vláda spraví celoplošné testovanie na nový vírus naraz na celom Slovensku počas jedného víkendu, Hlas-SD zrejme bude počas toho zbierať podpisy na referendum.

 

To ešte v ten istý moment prudko odsúdila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, ktorá v tom čase sedela v televíznom štúdiu vedľa neho. Tá povedala, že ak to ako expremiér urobí, bude to hrubé podkopávanie dôvery v štát. Hlas napokon od tohto rozhodnutia čiastočne ustúpil. „Strana Hlas však nikdy nevyzývala a ani nebude vyzývať ľudí, aby nerešpektovali súčasne platné epidemické nariadenia,” odkázala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková s tým, že o prípadnom zbieraní podpisov na testovaní rozhodne až pripravovaný petičný výbor, ktorého vytvorenie navrhol Pellegrini.

 

Jednoznačne najdrsnejšie sa však k Pellegriniho ponuke vyjadril jeho bývalý stranícky šéf zo Smeru Robert Fico, ktorý jeho krok označil za politický amaterizmus a fiasko. Poukázal na to, že ho odmietli viaceré strany. Návrh bol podľa neho urobený z politickej nedočkavosti a navrhuje pokračovať v diskusii. „To sa tak nerobí, do psej matere,“povedal rozhorčený Fico na tlačovej konferencii.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak