Type to search

POLITIKA

Matovičova sestra rozpútala PEKLO: Neuveríte, čo vytiahla na vlastného brata!

V piatok sme informovali o tom, že akciová ponuka na respirátory v jednom obchodnom reťazci vyvolala ošiaľ a tlačenice. Rovnako tak sme priniesli posmešný komentár premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) a štipľavé reakcie niektorých opozičných politikov. Najnovšie celú vec zhodnotila aj premiérová sestra


Predbiehanie sa ľudí medzi regálmi supermarketu a vykúpenie tovaru do niekoľkých minút v diskusii na Facebooku komentovala aj sestra premiéra Igora Matoviča Zuzana Belicová. „Igor, ľuďom sa na Slovensku žije až tak dobre, že mnohí rátajú doslova každý cent. Hovorila som ti to už dávno,“ vyjadrila sa koncom týždňa Belicová.

 

Reagovala na povýšenecký príspevok svojho brata, ktorý uviedol, že mu nevychádza, že ľudia sa kvôli zníženej cene tlačia v obchode, v podmienkach so zvýšeným rizikom nákazy na to, aby si kúpili ochrannú pomôcku. „V tlačenici sa pomaly pobiť kvôli respirátorom, na ktorých ušetrím euro, aby som si nimi zdravie chránil… Hmm,, to mi nevychádza,“ poznamenal včera premiér Matovič.

 

Líderka vládnej strany Za ľudí Remišová v tejto súvislosti navrhla, aby respirátory, ktoré sú účinnejšie ako ochranné rúška, pre rizikové skupiny obyvateľstva zabezpečila vláda. „Na vláde som navrhovala respirátor pre každého staršieho a chorého zdarma, ako aj zadarmo respirátor pri testovaní.“ „Vidíme, čo sa dialo v obchodnom reťazci, no správanie ľudí je pochopiteľné, pretože každý sa obával o svoje zdravie a o zdravie svojich blízkych. Preto budem opakovane navrhovať, aby respirátor dostávali zdarma minimálne starší a chorí ľudia,“ zopakovala na sociálnej sieti podpredsedníčka vlády Veronika Remišová.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak