Type to search

POLITIKA

Raši zaťal do živého a útočí na Matovičovu vládu: Naď vypenil a KONTROVAL!

Po sťažnosti ministra obrany Jaroslava Naďa, že do politických diskusií nie sú pozývaní zástupcovia OĽaNO, sa posadil do horúceho kresla proti Richardovi Rašimu z Hlasu-SD. Výmena názorov nedala na seba čakať.



Minister obrany Jaroslav Naď a podpredseda opozičnej strany Hlas-SD Richard Raši  debatovali v TV Markíza o pandémii aj skríningu.  “U nás sa veľmi často hovorí, čo si myslia odborníci, ale oni nemajú jeden hlas,” poznamenal Naď s tým, že každý odborník má svoj názor a ani oni sa až tak úplne nezhodujú.

 

Exminister zdravotníctva  Raši však trvá na tom, že testovanie malo byť na regionálnej úrovni. “Keby to bolo cielené, fokusované v regiónoch, tak by sme testovanie podporili,” reagoval. Opieral sa o argument, že v takom prípade by bolo možné presunúť na víkend pracovníkov do vybraných regiónov a bolo by to cielené. Na otázku Naďa, ktorý sa ho pýtal, podľa čoho by jednotlivé regióny vyberal, reagoval pokojne.“Revúca je jediné ohnisko, ktoré sme odhalili,” zhodil Raši tému zo stola s tým, že sa dá orientovať podľa prírastkov nakazených.

 

Naď mu jeho útok okamžite vrátil. “Neboli ste pomôcť ako lekár nikde,” napadol svojho oponenta, ktorý riešil chýbajúce lekárske kapacity. Raši reagoval tým, že on je špecialista úrazovej chirurgie a nebude podporovať celoplošné testovanie. “Dohodol som sa s košickou nemocnicou, keď nebudem v Národnej rade, tak tam nastúpim,” kontroval lekár Raši.

 

Tvrdo sa do seba politici pustili aj pre otázku núdzového stavu. Hoci zástupca vládnej koalície tvrdí, že ho zrušia hneď, ako to bude možné, opozičný poslanec opakovane tvrdí, že vláda chce občanom zabrániť v zhromažďovaní, a teda aj v odpore proti súčasnej koalícii. Svojho straníckeho šéfa, ktorý si pre zmenu hmotnosti osobne “musel ísť riešiť” úpravu obleku, sa zastal tým, že opatrenia vlády sú chaotické. “Štefan Holý si chodil do Británie ako na klavír a porušoval nariadenia,” dodal Richard Raši.  “Ja som pribral, čo ma veľmi mrzí, ale obleky si preto opravovať nechodím,” zaútočil minister obrany.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak