Type to search

POLITIKA

Matovič posiela Slovákom DRSNÝ odkaz: “Všetko sme mohli mať otvorené!”

Edita Silna
Edita Silna feb 02

To, že mnohí v krajine obchádzajú opatrenia, premiér ostro kritizuje.


Premiér Igor Matovič (OĽaNO) komentoval vyjadrenia ministra zdravotníctva Mareka Krajčího o možnom sprísnení opatrení na Slovensku pre stále nepriaznivú situáciu ohľadom pandémie. Podľa Matoviča je potrebné pozrieť sa realite do očí a uvedomiť si, že britskej mutácie vírusu je v krajine veľa. Preto je správne zamýšľať sa nad tým, čo budeme robiť ďalej.

 

Matovič okomentoval aj ideu výnimiek zo zákazu vychádzania prostredníctvom SMS správ. „Toto funguje v Grécku celé mesiace, nemusíme vymýšľať koleso. Pán minister asi prišiel po nejakej otázke k takémuto nápadu. Tých nápadov bude asi veľa, niektoré z nich ani nebudú zrealizované,” uviedol premiér s tým, že o ďalších krokoch musia zodpovední rozhodnúť po spoločných debatách.

 

Na otázku, či nie je na mieste sprísniť kontrolu dodržiavania opatrení, odpovedal, že policajné aj vojenské zložky sú personálne obmedzené. To, že mnohí obchádzajú pravidlá, ostro kritizuje. „Všetko by mohlo byť otvorené, ale keď nie sme schopní dodržiavať opatrenia, o to horšie si žijeme,” povedal Matovič. „Úplne krásne sa v tomto prípade ukazuje, že sloboda je zodpovednosť. Čím viac slobody chceme, ale bez zodpovednosti, tým viac anarchie a priestoru pre vírus pripravujeme,” dodal.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak