Type to search

POLITIKA

Matovič je v koncoch: Neuveríte, ako chce Pellegrini odstaviť premiéra SR!

Predstavitelia strany Hlas hovoria o predčasných voľbách už niekoľko týždňov. Po ich návrhu do parlamentu však takýto krok nebol schválený, o čom rozhodli poslanci NR SR na piatkovom rokovaní. Pellegrini predstavil novú stratégiu a svoj veľký krok spustil už dnes.


Parlamentné rokovanie v piatok skončilo tak, že návrh na predčasné voľby v septembri 2021 parlament neschválil. Zo 117 prítomných bolo za 39 poslancov, predovšetkým zo strany Smer, ĽSNS a spomedzi nezaradených, kým 76 poslancov bolo proti. Pellegrini mal pritom pôvodný plán zbierať podpisy počas plošného testovania, no nestretol sa s podporou ostatných strán okrem Andreja Danka.

 

Potom, ako expremiérov návrh neprešiel, zvolala strana Hlas tlačovú besedu, na ktorej ohlásila ďalšie kroky. Strana zverejnila petičné hárky, na ktoré sa odteraz môže podpísať ktokoľvek, kto súhlasí s predčasnými voľbami s tým, že cieľom je vyzbierať 350-tisíc hlasov. Podobný krok ohlásil aj predseda Smeru Robert Fico, hoci títo dvaja páni si nedávno skočili do vlasov kvôli poslancovi Žigovi.

 

“Podľa 60 percent obyvateľov nezvláda Igor Matovič boj s pandémiou a vyše 50 percent ľudí by privítalo referendum o novej vláde. Všetky vlády na svete bojujú s pandémiou, ale to, čo sa deje u nás, sa vymyká aj oproti tomu, čo sa deje vo svete. Preto sme sa rozhodli, že je načase vyhovieť ľuďom tejto krajiny,“ tvrdí Pellegrini.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak