Type to search

POLITIKA

Matovič DRÁŽDI Slovákov: TENTO štipľavý odkaz posiela svojim hejterom!

Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) sa už po niekoľkýkrát vyjadril na adresu občanov, analytikov a politikov, ktorí si dovolia ho kritizovať kvôli riadeniu krízy spôsobenej pandémiou a ktorí upozorňujú, že práve on ako premiér nesie veľkú mieru zodpovednosti za prijaté opatrenia.



Premiér Matovič v stredu večer na sociálnej sieti v týchto dňoch sa mnohí ľudia, ktorí „trpia s perom v ruke pocitom morálnej nadradenosti nad nedostatočne progresívnymi obyčajnými ľuďmi“ údajne nechávajú počuť, ako je tzv. pandemický-automat „nafigu nastavený a ako na pandémiu nezaberá“. „A ako to Matovič zase potototo…“ Uviedol premiér s tým, že kritikom adresoval ďalší štipľavý odkaz.

 

„Nuž, moji milí, mesiace ste šírili nenávisť voči opatreniam s tým, že všetko treba nechať na odborníkov či vedcov a keď to teda ešte neviete, čo veľmi dobre viete – pandemický-automat je čistokrvné dielo odborníkov a vedcov – tak by som bol rád, aby ste nešírili svoje nenávistné bludy. A keď bude fungovať, pochváľte ich, a keď nie, tak viete, kde sa sťažovať – autorov poznáte,“ tvrdí premiér.

Mnohí komentátori a politickí oponenti Matoviča však v podstate nekritizujú samotný pandemický-automat, o ktorého výnimkách vláda bez prítomnosti premiéra rokovala koncom minulého týždňa do poslednej chvíle, ale kritizujú najmä veľké akcie plošného testovania s málo presnými antigénovými testami.

 

Kritizujú to, že na plošnom testovaní dochádza ku koncentrácii ľudí, ktorí sa tam teoreticky môžu nakaziť a kritizujú to, že ani prvé jesenné a ani následné druhé kolo plošného testovania nepriniesli zlomové zlepšenie epidemiologickej situácie, ktoré viackrát avizoval sám premiér Matovič. A v neposlednom rade kritizujú to, že z testovania má profit malá trnavská firma, ktorej predstavitelia v minulosti mali isté konexie na strany OĽaNO a SaS.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak