Type to search

POLITIKA

Kollár má toho dosť a útočí na koalíciu: Ak TOTO nezmeníme, VLÁDA SA ROZPADNE!

Šéf parlamentu Boris Kollár zaťal do živého! Líder Sme rodina v otvorenej diskusii prehovoril o koaličných problémoch, ktoré sú podľa neho jasné. Vysvetlil aj to, prečo mu nevadí pokles preferencií jeho strany a ako chce zmeniť legislatívu aj kvôli piatkovej samovražde Františka Böhma.


Moderátor relácie hneď v úvode vytiahol tému nedávnej voľby špeciálneho prokurátora, ktorým sa stal Daniel Lipšic. Pripomenul, že k jeho zvoleniu malo viacero pripomienok a vyjadrilo aj pochybnosti občianske združenie VIA IURIS, v ktorom kedysi pôsobila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Kollár sa voči ich kritike však hneď ohradil. “Via Iuris má vždy voči niekomu pripomienky a pochybnosti. Ja mám niekedy tiež pochybnosti voči Via Iuris,” povedal v relácii TA 3 s miernym výsmechom predseda parlamentu.

 

Kollár vedie okrem NR SR aj stranu Sme rodina, ktorá sa v posledných prieskumoch voličských preferencií ocitla na hranici zvoliteľnosti. „Prejav nespokojnosti je k celej vláde,“ začal s vysvetľovaním. Podľa neho má na pokles preferencií dopad aj to, že niekoľko mesiacov kvôli dopravnej autonehode bol Kollár v úzadí. „Ja som do politiky nešiel kvôli percentám,“ povedal s tým, že dôležité je preňho splniť predvolebné sľuby. Zo štyroch predvolebných sľubov podľa jeho slov zatiaľ splnil dva. Do leta chce spustiť systém na výstavbu štátnych bytov. Nevedel však povedať, kedy môže byť postavený prvý z nich. Samotný štát podľa neho nebude byty stavať, bude na ich výstavbu len dohliadať.

 

Súčasná koalícia má podľa šéfa parlamentu niekoľko problémov. „Jeden je ten, že zle komunikuje a druhý je ten, že ľuďom škriepky prekážajú. Ak sa to nezmení, vláda sa rozpadne,“ posťažoval sa Kollár s tým, že členovia jeho strany doteraz nevypisovali statusy ani blogy, v ktorých by kritizovali vládne opatrenia. Namiesto toho sa k nim vyjadrovali počas koaličnej rady. Komunikácia vlády podľa neho môže mať zásadný dopad na jej fungovanie „Ak sa toto nezmení, vláda sa rozpadne,“ dodal. V poslednom čase však aj členovia Sme rodina verejne kritizovali kroky vlády. „Povedal som, že zmeníme rétoriku. Nebudeme nikoho napádať, povieme len fakty. Keď si ľudia urobia názor, protagonisti zistia, že im to berie hlasy,“ vysvetlil. O najnovšom spore Veroniky Remišovej s Luciou Ďuriš Nicholsonovej si myslí, že sa zbytočne zmiešali hrušky s jablkami. „My vôbec nepotrebujeme opozíciu, my sa dodžubeme sami,“ okomentoval spor.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak