Type to search

POLITIKA

“Psychopatické správanie!” Draxler ÚTOČÍ na Matoviča: “Zabil viac Slovákov, ako Nemci!”

Slovensko prelomilo všetky rekordy v počte obetí pandémie. Aktuálne sme s vyše 6000 úmrtiami na najvyššej priečke smutného rebríčka obetí v prepočte na počet obyvateľov na svete. Juraj Draxler to okomentoval slovami, že „Igor Matovič zabil viac Slovákov, ako Nemci počas SNP“


Bývalý minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler na sociálnej sieti uviedol, že ani nemecké jednotky nezabili toľko Slovákov, ako zomrelo od začiatku pandémie počas tejto vlády. Pomer nevyzerá pre Matoviča lichotivo, je to trojnásobok. Necelých 2000 obetí SNP k šiestim tisíckam úmrtí pandémie. A väčšina týchto úmrtí bola odvrátiteľná.

 

Draxler uznáva, že žiadna krajina to nemá teraz jednoduché. Ale doviesť krajinu z najlepších čísel rovno do najhorších tiež nedokáže každý. Je to „kvôli čírej, bezbrehej nekompetentnosti, psychopatickému správaniu, úplnej neúcte k ľudským osudom a ľudskému životu,“ myslí si Draxler.

 

Nie je to podľa neho nič iné, iba výsledok vlády Igora Matoviča, ktorá sa ešte neskončila. „Skončiť to musíme my, spolu,“ vyzýva Draxler.

 

Podľa exministra zdravotníctva Tomáša Druckera je bombastický a rýchly nákup ruskej vakcíny len zastieracím manévrom Matoviča, ktorým sa snaží odpútať pozornosť od faktu, že Slovensko je krajinou s najvyšším počtom úmrtí. „Zúfalo potrebuje, aby sme sa pohádali o hocičom inom a nevenovali pozornosť zodpovednosti premiéra Matoviča za stovku obetí denne, preplnené nemocnice, zúfalých zdravotníkov a rozvrátený štát.“


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak