Type to search

SPRÁVY

Pavlína Matovičová si poriadne ZAVARILA: Neuveríte, ako kryje premiér svoju ženu!

Edita Silna
Edita Silna feb 19

Premiér by mal zverejniť majetkové priznanie manželky, myslí si Transparency International Slovensko a uvádzajú i pádne dôvody prečo.



Vyzerá to tak, že v tejto vláde každý každému verí, prečo by nám, občanom a ich voličom, mali vôbec niečo vysvetľovať? Akoby sme doteraz mali na čele štátu samých bezúhonných mocipánov. Práve tých nás síce so žiadosťou o naše voličské hlasy prisľúbili zbaviť, a keď už sme im ich do urny vhodili, viac vysvetľovať nie je treba, či? Premiér otázniky okolo finančných investícií svojej manželky zodpovedal svojsky, a treba povedať, že nedostatočne. „ Keď to nezaujíma mňa, nevidím najmenší dôvod, aby to zaujímalo niekoho iného,“ odpálkoval tému predseda vlády Igor Matovič.

 

„Premiér má ako blízka osoba nepochybne silný osobný záujem na ochrane majetku svojej manželky a tým aj svojich detí. Nás občanov to zaujíma tiež, podobne ako keď aj pri iných politikoch skúmame, či sa náhodou pri výkone funkcie neobohatili,“ píše Transparency International Slovensko na svojom Facebooku, kde zverejnili i Matovičove daňové priznanie s januárovým dátumom, ktoré si od neho vyžiadali. V kolónkach hnuteľný a nehnuteľný majetok svieti len toľko, že „s manželkou mám zrušené bezpodielové vlastníctvo.“ 

 

„Keďže I.Matovič prepísal celý svoj majetok ešte pred vstupom do politiky na manželku a papierovo takmer nič nevlastní, je legitímne sa pýtať na majetky jemu najbližšej osoby, teda manželky.“ Inak povedané, „odmietať zverejniť informácie o majetku manželky znamená uprieť všetkým občanom možnosť vystaviť najmocnejšieho slovenského politika verejnej kontrole.“

 

Transparency pred parlamentnými voľbami vyzvali lídrov kandidujúcich strán, aby odkryli svoje majetkové pomery nad rámec nedokonalého zákona.„Vzhľadom na jeho situáciu sme šéfa OĽaNO požiadali aj o údaje za manželku. On odmietol, kým to nespravia aj iní volební lídri. Tí však v podobnej papierovo “nemajetkovej” situácii neboli,“ opisuje Transparency.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak