Type to search

POLITIKA

Fico sa NEUDRŽAL: “Matovič je mimo zmyslov!” TOTO súčasná vláda neustojí

Premiér je podľa Fica mimo zmyslov. Vláda vraj už nedokáže zabezpečiť zmenu, stratila autoritu.


Strana Smer SD za pár dní vyzbierala niekoľko desiatok tisíc podpisov na referendum, uviedol Robert Fico na tlačovej besede. Nechcel však konkretizovať presné číslo. Od občanov ich potrebujú získať aspoň 350-tisíc. Aktuálne do mnohých domácností putujú petičné hárky. Predseda Smeru povedal, že vníma veľký záujem od občanov o referendum. „Petičná akcia ide veľmi dobre,“ zhodnotil.

 

Napokon sa vyjadril aj k aktuálne veľmi diskutovanej téme ruskej vakcíny Sputnik V. „To, čo povedal Matovič, bolo klamstvo od začiatku až po koniec. Neexistuje žiadna objednávka dvoch miliónov vakcinačných látok Sputnik od Ruska. Rusko nemá dva milióny vakcín ani pre seba,“ povedal Fico, no na otázku novinára, odkiaľ má takúto informáciu, odpovedal vyhýbavo.

 

„Takáto objednávka nie je možná. My si nemyslíme, že to Matovič hrá. On je blázon. On si vymyslí nejaký príbeh, a potom si myslí, že je pravdivý. Na jednej strane sa hrá na veľkého rusofila, no vzápätí sa jeho minister zahraničných vecí snaží hľadať vakcíny z iných zdrojov a lezie po kolenách po západnej Európe,“ skonštatoval Fico.

 

Dodal tiež, že má pochybnosti o duševnom zdraví predsedu vlády a odsúdil aj jeho vyjadrenie, že kým počas prvej vlny riadil krajinu on, Slovensko bolo najlepšie na svete a keď ju dnes riadia vedci, sme najhorší. „Premiér je mimo zmyslov. Táto vláda už nedokáže zabezpečiť zmenu, stratila autoritu. Ľudia po Slovensku chodia s falošnými testami. Len výmena vlády nam može priniesť úľavu,“ uzavrel Robert Fico.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak