Type to search

POLITIKA

ZLYHAL Matovič v riadení pandémie?! “Toto trápenie trvá príliš dlho, je čas odísť!”

Edita Silna
Edita Silna feb 24

Michal Šimečka z mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko v súvislosti s úmrtiami a atómovou zbraňou Igora Matoviča uverejnil na svojom facebookovom účte krátky zostrih premiérových sľubov v porovnaní s realitou. Poukazuje tak na jeho zlyhanie v riadení pandémie.


Podľa Šimečku je po troch mesiacoch od prvého testovania už možné premiérov experiment vyhodnotiť a výsledky pre Matoviča nie sú práve lichotivé. V úmrtnosti v prepočte na milión obyvateľov vedieme a aj keď to možno nemyslel zle, je čas vyvodiť osobnú zodpovednosť.

 

„…jeho úlohou je prinášať výsledky. Chrániť životy a ekonomiku krajiny, ktorej má slúžiť. Nie sa hádať s vedcami, urážať analytikov, a tvrdohlavo znovu a znovu prerážať hlavou múr, keď všetky čísla ukazujú, že to nefunguje,“ vyjadril sa Šimečka.

 

Celá strana PS ho preto vyzýva, aby prenechal manažovanie pandémie krízovému manažérovi. Na jednej strane chápu a uznávajú súčasnú ťažkú situáciu. Na druhej strane však už „toto trápenie však trvá príliš dlho, stálo priveľa ľudských životov a ekonomických škôd. Je čas odísť,“ vyzval premiéra Michal Šimečka. Nuž, možno sme Matovičovu „atómovú zbraň“ všetci zle pochopili. Možno jej cieľom nebolo vyhubiť vírus…


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak