Type to search

POLITIKA

Gašparovič sa neudržal! Matovičovi uštedril poriadne OSTRÚ lekciu: “Teší sa, keď môže niečo zakázať!”

S prezidentom Ivanom Gašparovičom (79) sa stretli v jeho kancelárii v budove starej Národnej rady v Bratislave. Na stole mal noviny, knihy, na stene visela fotografia s Georgeom Bushom a Vladimirom Putinom. Mimochodom, s Putinom si tyká a o pomoc pri vyjednávaní s ním ho žiadal aj samotný americký prezident Barrack Obama. Bývalá hlava štátu pre Plusko hovorí aj o pohľade na súčasných politikov.


Na otázku, aký názor má na predsedu vlády, odpovedal jednoznačne. “Viete, to nie je jednoduchá otázka. Pána Matoviča nepoznám osobne, nikdy sme sa nestretli. Ale poznám ho z jeho vystúpení, aj ako politika, keď ešte začínal. Pamätám si jeho prvý rozhovor, keď boli traja v relácii Pod lampou. Bol vystrašený, utiahnutý, odpovedal na otázky. Dnes sa situácia zmenila. Je silný, búcha do stola a teší sa, keď môže niečo zakázať.​”

 

“Určite sa zmenil. Zmenil sa aj z tej pozície, keď bol poslancom, teraz je premiér, riadi vládu, to je veľká zodpovednosť. Nemyslím si, že by som mu nejak fandil, ale ja ho ani nezatracujem, pretože to nie je jednoduchá pozícia. Je veľa vecí, ktoré by som si predstavoval, že by mal robiť inak,” pokračoval Gašparovič.

 

“Nemal by sa mať tak rád, ako sa má. Má sa veľmi rád, má radšej seba ako nás všetkých, často. A to mi tak trošku prekáža. Rád sa počúva a teší sa, keď môže niečo zakázať. A to nie je dobre. Tešiť by sa mal, ak niečo pozitívne dosiahne,​” ukončil bývalý prezident.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak