Type to search

POLITIKA

Kiska má toho dosť a HROMŽÍ: TOTO odkazuje Matovičovi a jeho vláde!

Bývalý prezident Andrej Kiska sa po odchode z politiky vyjadril na adresu aktuálneho politického diania. Okrem toho, že ho trápili zdravotné komplikácie, má ťažké srdce aj na premiéra Igora Matoviča.


Kiska neskrýva negatívne dojmy z kauzy diplomovej práce Borisa Kollára. “Bolo to pre mňa sklamanie. Nie je možné plagiátorstvo odôvodniť tým, že musíme poraziť smerácku mafiu. Že nebudeme preto riešiť vlastné chyby. Nikto nezabudol, ako Matovič aj Kollár prví pokrikovali proti bývalému predsedovi parlamentu (Andrejovi Dankovi, pozn. red.) za jeho plagiátorstvo,” dodáva šéf Za ľudí.

 

“Zrazu prišlo k tomu istému prípadu a my sa tvárime, že je to celkom iné. Pomaly prídeme do extrému, že veď nech si niekto trochu ukradne, veď základ je predsa poraziť mafiu. Snáď nám predsa odpustíte nejaké tunelíky a pochybné nominácie. Tak to teda nie,” odmieta tento prístup Kiska.

Predseda Za ľudí odmieta, že by sa kvôli diplomovke mala rozpadnúť koalícia. “Tým, že Igor Matovič sám stiahol chvost, spravil podľa mňa veľkú chybu. Pre diplomovku sa, samozrejme, nemala rozpadnúť koalícia. Ale upustil zo svojich zásad a hodnôt a z dlhodobého hľadiska mu to ľudia nezabudnú,” vyhlásil Kiska.

 

Andrej Kiska odmieta, že by v prípade rozpadu koalície hrozil návrat Smeru a Matovičovi odkázal ďalšiu vec. “Stačilo, ak by sa držal svojich zásad, a nehral by divadlo na voličov, že hrozí návrat Smeru. Nič také nehrozí. Nikto nechce odchádzať z koalície, určite nie Boris Kollár. Má moc a rezorty, aké možno už nikdy nebude mať. Je spokojný,” myslí si Kiska.

 

“Ak by sa Matovič správal konzistentne, ako keď bol v opozícii, správal by sa rovnako ako naša strana a SaS . Teraz celý pocit z tejto koalície je, že Kollár odsúhlasí Matovičovi všetko. Vôbec ho nezaujíma, čo to je, pokiaľ mu Matovič nebude zasahovať do jeho nominácii a práce,” dodal.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak