Type to search

POLITIKA

Čaputová ZVOZILA Matovičovu vládu: TOTO je na demisiu! Hlava štátu volá po zmene

Edita Silna
Edita Silna mar 01

Ministerstvo zdravotníctva SR potrebuje podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej „nový impulz a reštart“. Skonštatovala to v diskusnej relácii Na telo televízie Markíza.


Podľa prezidentky je v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou vhodné, aby minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) „ukázal gesto“. O vyvodzovaní zodpovednosti v súvislosti s pandemickou situáciou prezidentka podľa vlastných slov hovorila aj na minulotýždňovom stretnutí najvyšších ústavných činiteľov.
 
„Považujem za nevyhnutné, aby vláda vyvodila sebareflexiu a politickú zodpovednosť,“ uviedla Čaputová. Prezidentka zároveň zdôraznila, že ministra zdravotníctva si váži, „unavenejšieho človeka“ však podľa vlastných slov nestretla. To, kto by Krajčího mal vymeniť, je podľa prezidentky v kompetencii koaličných strán. Len samotná výmena ministra však podľa hlavy štátu nestačí. „Vláda by mala urobiť aj iné kroky,“doplnila prezidentka.
 

Čaputová skonštatovala, že kritika vlády je mnohokrát „zúfalou snahou o vylepšenie situácie“. Má však pocit, že ak sa vysloví kritika, tak vláda alebo jednotliví jej predstavitelia sa cítia byť obeťou. „Ale tie obete ležia na cintorínoch. My sme prekročili hranicu 7000 mŕtvych. Obete ležia v nemocniciach v zúfalom stave a ako keby to tá vláda nevidela,“ poznamenala.

 

Dodáva, že Slovensko čelí chaosu v manažmente a nie veľmi kvalitnej komunikácii. „Toto je stále problém. Žiadna zmena sa na tomto poli nedeje,“ hovorí s tým, že vláda nevysiela ľuďom signál, že problém vníma. Hlava štátu volá aj po zmene politickej kultúry. „Považujem to za nevyhnutné,“ podotkla.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak