Type to search

POLITIKA

Remišová VYTIAHLA na Matoviča tú najsilnejšiu zbraň: TOTO koalícia neustojí!

Utajovaná informácia o kontrakte s Rusmi vyplávala na povrch 1. marca, kedy sa premiér s ministrom zdravotníctva postavili pred kamery na letisku v Košiciach. Na tlačovej konferencií potvrdili zazmluvnenie dvoch miliónov dávok Sputnik V aj napriek tomu, že vláda tento návrh neschválila. Krajčí však vakcíne udelil výnimku a postupne sa k predmetnému začínajú vyjadrovať aj ďalší politickí lídri. 


Igor Matovič sa dostal do konfliktu s koaličnou partnerkou Veronikou Remišovou kvôli tomu, že trvala na schválení ruskej vakcíny Sputnik V Európskou liekovou komisiou predtým, ako budú dávky na Slovensko zazmluvnené. Tajný nákup a v danom prípade aj Krajčího udelenie výnimky pre túto vakcínu, hodnotí Remišová za absurdný!

 

Nákup vakcín je v kompetencii ministra zdravotníctva a nesie za to plnú zodpovednosť, rovnako aj za prípadné následky. Je absurdné, akým spôsobom Igor Matovič vakcínu na Slovensku vítal, neurobil to pri žiadnej inej vakcíne a nevieme, či sa rovnako aktívne snaží nakúpiť aj iné schválené vakcíny. Je to obrovské sklamanie. Očkovať občanov SR neregistrovanou vakcínou, pri ktorej Európska lieková agentúra nepreverila riadnym spôsobom bezpečnosť a účinnosť nie je správne,” zdôrazňuje predsedkyňa politickej strany ZA ĽUDÍ.

 

Naproti tomu, opozičný poslanec Róbert Fico tento krok premiéra chváli, a dokonca si zaň pripisuje svoje zásluhy. Opačný názor však prechováva k rozhodnutiam Matoviča dnes už bývalý člen strany Za ľudí Tomáš Valášek, ktorý sa rozhodol koalíciu opustiť.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak