Type to search

SPRÁVY

Spoločný neúspech! Matovič VYPENIL: TOTO odkazuje všetkým Slovákom

Edita Silna
Edita Silna mar 07

Premiér sa rozhodol prihovoriť k Slovákom pri príležitosti výročia prvého prípadu na Slovensku. Občanov chcel motivovať k trpezlivosti a zodpovednosti počas rozhodujúcich dní, no nezabudol ani na kritiku koaličných partnerov.


Igor Matovič sa počas prvej vlny pandémie veľmi chválil dobrou stratégiou protipandemických opatrení, ktoré Slovensko oslobodili od smrtiaceho vírusu. Práve toto obdobie spomenul aj vo videu na sociálnej sieti. Podľa jeho slov občania poctivo dodržiavali opatrenia.

 

Situácia sa však na jeseň minulého roka výrazne zmenila. ,,Keď v októbri prišla druhá vlna, doslova nás zmietla. Počúvali sme tých, ktorí ponúkali rýchle a lacné riešenia, hovorili o otváraní prevádzok, a to spôsobilo to, že sme prestali veriť sami sebe,” uviedol premiér.

 

Premiér priznal, že aj on sám nie vždy dodržiaval opatrenia. „Náš úspech je náš spoločný úspech. Náš neúspech je, bohužiaľ, náš spoločný neúspech,“ pokračoval. Predseda koaličnej strany OĽaNO preto vyzýva Slovákov, aby sa vrátili k víťaznej stratégií plnej trpezlivosti, odhodlania a spolupatričnosti s tou najohrozenejšou skupinou. Upozornil, že najbližšie týždne sú pre fungovanie našej krajiny rozhodujúce. ,,Verím, že tento rozhodujúci boj vyhráme, a ja ako predseda vlády budem robiť všetko pre to, aby som zabezpečiť dostatok vakcín,“ dodal.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak