Type to search

SPRÁVY

Psychologička odhalila BOLESTIVÚ pravdu o Matovičovi: TOTO odkazuje premiérovi!

Edita Silna
Edita Silna mar 11

Poštval proti sebe ďalších ľudí! Premiérovi Igorovi Matovičovi (47) v poslednom čase extrémne nejde karta a vyrába si okolo seba samých nepriateľov.


Po koaličných partneroch, prezidentke či medzinárodnej hanbe s Ukrajinou a Európskou liekovou agentúrou najnovšie zaútočil na bývalého poradcu exprezidenta Andreja Kisku (58) Rada Baťa (44). Ich konflikt spustil status na facebooku, ktorý vyústil až do trestného oznámenia. Na štýl premiérovej komunikácie na sociálenej sieti sme sa opýtali psychologičky Jany Porubcovej.

 

“Nemali sme tu ešte žiadnu takúto garnitúru, ktorá by robila takú facebookovú politiku, ktorá ľudí veľmi polarizuje a zároveň veľmi zneisťuje. Od premiéra každý čaká to, že sa na neho možno v ťažkých časoch spoľahnúť a že je takým lakmusovým papierikom toho, kam sa má spoločnosť uberať a akým spôsobom to bude robiť,” hovorí psychologička.

 

“Na začiatku sa mnohým páčilo a bolo to také nové, ako sa premiér prezentoval cez sociálne siete. To ho posilnilo a povedal si, že toto je taká dobrá cesta, toto môžem robiť. Ale veľmi tu chýba spätná väzba jeho podporného tímu, ktorý by mu povedal, čo je ešte v norme a čo už je za čiarou. Ten tím by mal nastaviť latku limitov.”

 

Premiérove správanie má samozrejme dopad na jeho obľúbenosť medzi občanmi. “Znižuje to jeho dôveryhodnosť, ktorá môže byť na niekoľkých leveloch. Týka sa to jeho politických partnerov, aj dôvera samotnej našej spoločnosti a, bohužiaľ, to má expanzívny charakter. Lebo vidíme, že medze prerástli a netýka sa to už len Slovenska, ale začína to mať medzinárodný aspekt. Toto je taký bod, kde by sme sa naozaj mali zastaviť.”


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak