Type to search

SPRÁVY

Psychická porucha a obrovské KLAMSTVO?! Odborníci skočili Matovičovi do úsmevu

Nekonečný príbeh? Koaličná kríza opäť nabrala na obrátkach. Po štvrtkovom vystúpení premiéra Igora Matoviča (47) zdá sa, padli všetky predchádzajúce dohody koalície. Ani nie 24 hodín po vyhlásení uzmierenia sa všetky strany opäť ponorili do rokovaní, a tak je osud koalície opäť neistý.


Vyhlásil premiér vojnu koaličným stranám? Politológ Miroslav Řádek pripomína, že zmier v koalícii trval len niekoľko hodín. “Neviem, či už je pán premiér naozaj psychickjy chorý alebo taký obrovský klamár, že sa dokáže dohodnúť s koaličnými partnermi na tom, že svojho ministra stiahne, na druhej strane zamlčí koaličným partnerom svoju vlastnú tlačovku,” povedal s tým, že lídrovi SaS by sa nečudoval, ak by v pondelok oznámil odchod z vlády.

 

Pripomenul, že vláda už nie je schopná presadiť ani triviálne zákony ohľadom pandémie, čo ju povyšuje na štátnu krízu. “Víťazov nevidíme, porazení sú všetci. Nielen vláda a politická reprezentácia, ale, bohužiaľ, najmä my, občania. Len niektorí podľa mňa bezprízorní a fanatickí fanúšikovia a členovia OĽaNO si myslia, že robia najlepšiu vec na svete,” dodal Řádek.

 

Podľa politológa Radoslava Štefančíka premiér nepochopil, že v koaličnej kríze ide najmä o jeho spôsob vládnutia. „Aj keby sa dohodli, myslím si, že pôjde len o prestávku medzi napätými vzťahmi,“ povedal. Dodal, že v súčasnosti by sa čudoval SaS, keby boli ochotní pristúpiť k novej dohode. „Víťazom krízy je Igor Matovič v prípade, ak sa mu nezosype vláda. Porazeným sú tie strany, ktoré žiadali rekonštrukciu vlády, no k žiadnej nedošlo. Tým absolútnym porazeným je však volič, ktorý v roku 2020 volil tieto strany s vidinou zmeny,“ dodal.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak