Type to search

POLITIKA

Sulík, Matovič, Remišová: Neuveríte, ako sa z partnerov stali NEPRIATELIA!

Edita Silna
Edita Silna mar 16

Posledná výzva! Víkendové rokovania medzi lídrami vládnych strán neupokojili rozbúrené koaličné vody.



V polovici minulého týždňa hovorili lídri vládnych stán o tom, že kríza je zažehnaná a na stole je nová dohoda. Jej podstatou bolo odstúpenie Mareka Krajčího z postu šéfa rezortu zdravotníctva a akýsi pakt o neútočení. Ten však vzápätí premiér porušil a pri ohlasovaní demisie svojho ministra opäť zaútočil na koaličných partnerov. Richard Sulík avizoval, že týmto krokom sa opäť dostali do bodu nula a rozbehol sa kolotoč víkendových rokovaní. Tie však žiadne výsledky nepriniesli, a tak SaS v pondelok vystúpila s jasnou požiadavkou. „Vyzývame Igora Matoviča, aby odstúpil. Takto sa nedá ďalej fungovať. Nie je mysliteľné, aby 80 % Slovákov nedôverovalo premiérovi,“ uviedol šéf liberálov na tlačovej konferencii.

 

SaS požaduje odchod predsedu vlády Igora Matoviča do budúceho utorka. „Ak k tomu nedôjde, odchádzame z vlády,“ vysvetlil Sulík s tým, že Matovič nie je podľa neho manažérsky, osobnostne ani komunikačne schopný viesť vládu v tejto zložitej situácii. V podobnom duchu sa vyjadrila aj strana Za ľudí, ktorá však okrem Matovičovej hlavy žiada aj hlavu Richarda Sulíka.

„Momentálne je situácia v rukách pána premiéra. Verím, že spolu s pánom Sulíkom zahodia egá a urobia štátnické gesto,“ povedala predsedníčka Veronika Remišová s tým, že ak ich požiadavka nebude splnená, uvažujú tiež o odchode z vlády. Aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková hovorí, že s Matovičom vo vláde nedokáže robiť reformy a vládnuť. „Ja verím, že Igor Matovič je veľký štátnik a toto sa vyrieši,“ dodala. Sulík aj Remišová sú ochotní vzdať sa funkcie, ak by to pomohlo výmene premiéra.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak