Type to search

POLITIKA

Čaputová vypenila a VYTIAHLA na Matoviča tú najsilnejšiu zbraň: TOTO ho zabolí!

Koaličná kríza vrcholí a od minulého piatka padli už prvé dve hlavy ministrov. Marek Krajčí sa po nátlaku musel vzdať postu lídra zdravotníckeho sektoru a pomerne nečakane opustil svoju stoličku aj minister práce Milan Krajniak. Richard Sulík spolu s Veronikou Remišovou trvajú na poslednej demisii, pričom odstúpenie Igora Matoviča z postu premiéra považujú za jediné riešenie vhodné pre krajinu.


Po pondelkovom vyhlásení Richarda Sulíka a Veroniky Remišovej je jasné, že ďalšia spolupráca týchto troch koaličných partnerov neprichádza do úvahy. Minister hospodárstva dokonca tvrdí, že ak Igor Matovič odstúpi za podmienky, že odstúpi aj Sulík, rád tak urobí. Líder strany SaS zároveň tvrdí, že pokiaľ Matovič na poste premiéra zotrvá, opustí vládu on.

 

Kvôli pretrvávajúcim roztržkám si preto Sulík dohodol s prezidentkou osobné stretnutie, tá si však najskôr sadla za stôl s premiérom. Zuzana Čaputová zaujala po stretnutí s Matovičom jasné stanovisko: “Do tohto bodu sa vláda dostala po mnohých hodinách rokovaní, následnej dohode a jej porušení. Slovensko potrebuje okamžité zmeny v riadení pandémie,” uviedla hlava štátu.

 

“Okamžité zmeny vo vakcinácii, ktorá nebude nedôstojným zápasom o život. Okamžité zmeny v komunikácii do krajiny a aj navonok, ktorá bude hodná reprezentovania Slovenska ako krajiny slušných ľudí. Za týchto okolností všetci členovia vlády, premiéra nevynímajúc, musia o to viac konať vo verejnom záujme, v záujme republiky a jej občanov. V čase krízy Slovensko potrebuje plne funkčnú a výkonnú vládu. Treba ukončiť agóniu, treba konať, je najvyšší čas. Ďakujem za pozornosť.” ukončila prezidentka Čaputová.