Type to search

POLITIKA

Fico VYTREL s Matovičom podlahu: Neuveríte, čo VYTIAHOL na súčasnú vládu!

Koalícia nedokáže vládnuť konsenzuálne, stavia svoju politiku na permanentných konfliktoch a vyvolávaní nenávisti.


V diskusii na TASR TV to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico s tým, že štyria koaliční partneri boli od začiatku odsúdení na konflikty. “Ja som prežil dve komplikované koalície a nikdy sa nestalo, aby niekto povedal svojmu partnerovi, že je idiot. V tom momente by sa partner postavil a odišiel z vládnej koalície,” uviedol. Zlé výsledky boja s pandémiou počas druhej pandemickej vlny a 8000 mŕtvych považuje za vizitku tohto spôsobu práce.

 

Smer-SD je podľa neho pripravený podporiť v parlamente vládne opatrenia, ktoré bude považovať za správne. Nestotožňuje sa však s ďalším predĺžením núdzového stavu a ani s procedúrou, akou ho vláda naposledy schválila. Strana sa preto obráti s podaním na Ústavný súd SR.

 

Ľudia podľa neho prestávajú rešpektovať opatrenia, lebo u nich vláda stratila autoritu. “Vládu nemusia ľudia milovať, ale nech má aspoň profesionálnu a odbornú autoritu,” skonštatoval. Ak by aj došlo k nejakým zmenám vo vláde alebo vládnej koalícii, kríza bude podľa Fica pokračovať. “Politická kríza je výsledkom ich neprofesionality, nevzdelanosti a nepripravenosti na vládnutie,” tvrdí.

 

Za reálne riešenie nepovažuje úradnícku ani menšinovú vládu. Na variant predčasných volieb podľa neho zasa vládni politici nepristúpia, ak k tomu nedostanú impulz v podobe výsledkov referenda. Smer-SD nie je hlavným organizátorom petičnej referendovej akcie, jednoznačne ju však podľa Fica podporuje.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak