Type to search

POLITIKA

Kollár KUJE PIKLE s ministerskými stoličkami: Neuveríte, ako sa mu POSTAVILA Čaputová!

Edita Silna
Edita Silna mar 25

Širokú verejnosť i mnohých politikov prekvapilo, keď minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak podal nečakane demisiu. Strana Sme rodina však neváhala a okamžite začala konať, pričom jej plán narazil na prezidentku.


Po demisií Milana Krajniaka sa strana Sme rodina začala intenzívne zaoberať novým ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny. Napokon mal nové kreslo získať Jozef Hlinka, ktorý bol v parlamente náhradníkom za exministra. Ich posty by sa tak ľahko vymenili.

 

Boris Kollár už predostrel prezidentke návrh na vymenovanie nového ministra. Zuzana Čaputová však odmietla vymenovať ďalšieho ministra, keďže nie je vyriešená koaličná kríza a ďalší politici avizovali svoje demisie. „K vymenovaniu nových ministrov by podľa prezidentky malo prísť až potom, keď bude zrejmé, ktoré ministerstvá zostanú bez ministrov a ktoré strany budú tvoriť vládnu koalíciu,“ povedal prezidentkin hovorca Martin Strižinec pre Denník N.

 

Predseda strany Sme Rodina chcel zrejme konať expresne rýchlo, no meno akéhokoľvek ministra môže predstaviť iba premiér. Je však jasné, že Čaputová nevidí význam vo vymenovaní ďalších šéfov rezortu, keď sú stále v hre predčasné voľby.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak