Type to search

POLITIKA

Pellegrini HROMŽÍ: “Najhoršia vláda v slovenskej histórii!” TAKTO Matovič zničí krajinu

Edita Silna
Edita Silna mar 25

Jediným demokratickým a rozumným riešením je vyhlásenie predčasných parlamentných volieb. Líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD a nezaradený poslanec Peter Pellegrini to vyhlásil na pondelkovej tlačovej konferencii.


Premiéra Igora Matoviča (OĽANO) vyzýva, aby ukončil vládnu krízu podaním demisie a požiadaním parlamentu o prijatie zákona o skrátení volebného obdobia. „Je tu kríza riadenia SR, som vďačný úradníkom a samosprávam, že dokážu krajinu zo zotrvačnosti riadiť,“ povedal Pellegrini. Ak by premiér nepodal demisiu, je podľa neho pravdepodobné, že bude opozícia iniciovať hlasovanie o vyslovení nedôvery vláde.

Vyhlásil, že vládna koalícia za posledné týždne úplne rezignovala na boj s pandémiou. „Máme najhoršiu vládu v slovenskej histórii. Taký chaos, zmätok a rozvrat v riadení štátu tu za 28 rokov samostatnosti ešte naozaj nebol,“ dodal.

 

Vládna koalícia podľa neho zlyhala vo všetkých kľúčových oblastiach a vôbec neplní predvolebné sľuby. „Nezvláda pandémiu, prípravu a práce na pláne obnovy, vôbec nezvláda pomoc slovenskej ekonomike. Z jej predvolebných sľubov o transparentnosti neostalo vôbec nič,“ podotkol. Hlas-SD podporil iniciatívu Smeru, ktorý podal podnet na Ústavný súd SR v súvislosti s predĺžením núdzového stavu o ďalších 40 dní. „Môžem potvrdiť, bola dohoda, my sme svoje podpisy dali,“ uviedol Pellegrini.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak