Type to search

POLITIKA

Remišová to povedala na plné ústa: Takto chce Matovič so Sulíkom ROZBIŤ vládu!

Edita Silna
Edita Silna mar 25

Šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová hovorí, že lídri OĽaNO a SaS sú nezodpovední a chystajú sa urobiť veľkú chybu – povaliť vládu.



Remišová pripomenula, že jej strana žiada pokračovanie štvorkoalície a zmenu na poste predsedu vlády. „Pozastavenie koaličnej zmluvy SaS nás veľmi mrzí,“ prizvukuje. Upozorňuje, že osobné spory lídrov OĽaNO a SaS spôsobujú „nefunkčnosť koalície, čo považujeme za mimoriadne nezodpovedné“. Dodáva, že táto koalícia, ktorá vznikla pred rokom, mala priniesť „nielen návrat spravodlivosti, ale aj mnohé dôležité reformy“.

 

Podľa Remišovej idú Igor Matovič a Richard Sulík „spraviť obrovskú chybu svojho politického pôsobenia – rozbiť túto vládu“. SaS 25.3. oznámila, že pozastavuje účasť v koalícii. Účasť bude podľa jej predsedu Richarda Sulíka pozastavená dovtedy, kým predseda vlády Matovič nepodá demisiu

 

„Prioritou strany Za ľudí vždy bolo pokračovanie štvorkoalície a zmena na poste predsedu vlády. Pozastavenie koaličnej zmluvy SaS nás preto veľmi mrzí,“ napísala. „Strana Za ľudí urobí všetko preto, aby sa vyriešila táto kríza, pretože alternatívou sú mesiace chaosu, predčasné voľby a odovzdanie krajiny Smeru a jeho nástupníckym organizáciám,“ uviedla.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak