Type to search

POLITIKA

Fico chystá ZNIČUJÚCI útok: TOTO urobí ak Čaputová vymenuje Matoviča za ministra!

Edita Silna
Edita Silna mar 31

Ak prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje Igora Matoviča (OĽaNO) za ministra financií, strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) rozpošle list všetkým šéfom rezortov financií v Európskej únii (EÚ). Osobitne ho pošlú ministrom financií eurozóny.


Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda Smeru-SD Robert Fico. V liste budú podľa neho informovať o tom, čo sa na Slovensku deje. Pripravené znenie listu hovorí napríklad o tom, že po roku vládnutia nedôverovalo Matovičovej vláde 83 percent občanov Slovenska. Šéf Smeru-SD prečítal, že Matovič bol usvedčený z plagiátorstva a neprejavil nad tým žiadnu ľútosť.

 

„Ešte závažnejšie je, že v auguste v roku 2008, aby sa vyhol avizovanej daňovej kontrole v jeho vydavateľstve, deň pred touto kontrolou fiktívne previedol vydavateľstvo na svojho zamestnanca za cenu štyri milióny eura pod zámienkou tohto prevodu skryl celé účtovníctvo tejto firmy za roky 1997 až 2008. Takto zabránil daňovým orgánom odhaliť vážne daňové delikty z minulosti,” pokračoval Fico.

 

„Tento človek je totálne diskvalifikovaný a čudujeme sa, že pani prezidentka vôbec uvažuje o jeho menovaní,” zdôraznil. Ak to myslí podľa neho prezidentka s touto krajinou vážne, „tak jediné riešenie, ktoré môže urobiť je, že bude riešiť daný stav podporou predčasných parlamentných volieb”.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak