Type to search

SPRÁVY

Heger apeluje na Slovákov: “Prosím, vydržme!” Takto chce SKONCOVAŤ s pandémiou!

Pandémia má na Slovensku vo väčšine meradiel tendenciu zmierňovania. Poľavenie z opatrení však napriek tomu v pláne nie je, a tak budú ľudia prežívať sviatky Veľkej noci doma za zatvorenými dverami.


Nevyhnutná spoveď pred Veľkou nocou, omša, šibači a polievači, návštevy rodín a priateľov zostanú tento rok pre kresťanov neuskutočnené. Ako už ministerstvo zdravotníctva upozorňovalo na desatoro opatrení počas sviatkov, k miernemu uvoľňovaniu došlo len čiastočne. Ján Mikas vo svojom otvorenom liste žiada naliehavo spoluobčanov k zodpovednosti.

 

Ministerstvo zdravotníctva síce nesie dobré správy o zlepšení slovenskej situácie, zároveň však dvíha varovný prst k blížiacim sa sviatkom: “Prosím, vydržme práve v tento veľký týždeň, týždeň Veľkej noci, pretože čaká nás veľký zápas. A ten zápas bude o nás, či zasadíme veľmi dôležitý a rozhodujúci úder pandémii alebo či nás dostane. Ja verím, že ten úder zasadíme a že budeme môcť pandémiu aj vďaka tejto Veľkej noci položiť na lopatky,” uviedol zastupujúci minister zdravotníctva Eduard Heger.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak