Type to search

POLITIKA

“Rovno odídem!” VÝHRAŽNÝ odkaz vláde: TOTO už Kollár už nebude trpieť!

Predseda parlamentu sa vyjadril jasne. Ak by sa podobná situácia ešte niekedy zopakovala, je pripravený rázne zakročiť.


„My sa máme venovať práci pre ľudí, riešiť ekonomickú krízu a druhú vlnu pandémie. To sme teraz, posledný mesiac, bohužiaľ, nerobili. Mesiac sme traumatizovali ľudí našimi vnútornými konfliktmi. Takže som nesmierne rád, že tomuto je koniec a že sa k práci pre ľudí môžeme opäť vrátiť. Svojich koaličných partnerov som vyzval, aby hádky nechali definitívne za sebou a pohli sa dopredu,“ povedal predseda parlamentu.

 

Nakoľko bude staronová vláda stabilná, ukáže najbližší čas. Aj to, či je naozaj možné na osobné konflikty zabudnúť v záujme vyšších cieľov, ako je zachovanie koalície, súčasnej vlády a vyhnutie sa predčasným voľbám. Vyhláseniam predstaviteľov koalície dnes asi nemožno uprieť úprimnosť a snahu o posun vpred. Na druhej strane – zostávajú vedľa seba tí istí ľudia, so svojimi povahami, rovnakými vlastnosťami a nastaveniami ako doteraz.

 

Vecne situáciu zhodnotil aj Kollár. Ocenil vyriešenie krízy, ale jedným dychom dodal, že ďalšiu krízu už nestrpí. Po rokovaní na úrade vlády dal dokonca verejný prísľub. „Ak by sa mala podobná situácia ešte raz zopakovať, nebudeme ju tolerovať ani deň a z vlády rovno odídeme,“ vyhlásil predseda hnutia Sme rodina.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak