Type to search

POLITIKA

Fico VYTIAHOL na ministra zdravotníctva tú najsilnejšiu zbraň: TOTO je na demisiu!

Novým ministrom zdravotníctva sa stal brigádny generál Vladimír Lengvarský, ktorý až doposiaľ riadil Ústrednú vojenskú nemocnicu v Ružomberku. Vo funkcii tak nahradí Mareka Krajčího, no len pár dní po odhalení jeho mena prišla strana Smer so šokujúcim listom.


Robert Fico na štvrtkovej tlačovej besede vystúpil s nečakaným vyhlásením, v ktorom spomenul dokonca zosnulého generála Lučanského. “Bude musieť veľa vecí vysvetľovať, najmä akú negatívnu úlohu zohrala Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku v súvislosti so záhadným úmrtím generála Lučanského,” prekvapil tajomným vyjadrením predseda Smeru.

 

Pred novinármi vystúpil aj podpredseda Ľuboš Blaha, ktorý prehovoril o údajnom liste generála Daniela Zmeka spred roka, ktorým mal informovať vojakov o vtedy novej pandémii. Generál sa mal odvolávať podľa Blahu práve na slová ministra Lengvarského: “Ten hovorí v tomto liste, že vírus, ktorý prichádza, je len ďalšou chripôčkou a nemáme šíriť dezinformácie, že to je nejaká vážna hrozba, máme si to pekne vyležať, žiaden problém nepredstavuje a hlavne, že nemáme robiť paniku,” približuje obsah listu.

 

Podpredseda Smeru hovorí v súvislosti s listom o čomsi škandalóznom a vyzýva Lengvarského, aby sa k nemu vyjadril, ako aj potvrdil jeho pravosť. “Ak je toto pravda, tak si myslím, že pán Lengvarský by mal rovno odstúpiť. Áno, bude to rekord, za niekoľko hodín odstúpiť, ale myslím, že je to to najlepšie, čo môže spraviť, ak nechce dehonestovať celú túto tému,“ uvádza Blaha na záver.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak